Selecteer een pagina

Léés dat boek!

Of je je zomer nu lekker doorbrengt in Nederland of ergens ver weg in het buitenland: een lekker boek zorgt altijd voor nog meer vakantiepret! En om dan toch een beetje bij huis en tuin te blijven, vind je hieronder enkele boeken- en blogtips van ‘Amstelglorie-schrijvers’.

Diepe Aarde – Maria Vlaar
Diepe aarde is het debuut van Maria Vlaar. Ze won er de J.M.A. Biesheuvel-prijs mee, voor de beste verhalenbundel. NRC schrijft: De verhalen draaien om gemis, in allerlei verschillende vormen. Zo gaat een verhaal over een vrouw die haar kinderen mist, een wetenschapper die het geloof in zijn theorie verloren is en een dode die zijn liefste niet meer bij zich heeft. Vlaar schudt je wakker. Ze is geen zoetsappig verteller en komt, waar je er niet op bedacht bent, met nieuwe en onverwachte informatie.

Cover boek Maria Vlaar - Diepe Aarde

IJsheiligen – Florence Tonk
Een heerlijk herkenbaar boek voor volkstuinders en andere stedelingen, meeslepend van begin tot eind.

Meindert heeft ergens een halfbroer over wie hij nooit mocht praten, maar die wel zijn jeugd en meer nog het leven van zijn moeder aanzienlijk heeft bepaald. Nu zijn moeder ouder en vergeetachtiger wordt, begint ze opeens, in flarden, over haar oudste zoon te vertellen. Meindert besluit zijn halfbroer te gaan zoeken. Lees meer over IJsheiligen »

Roman Florence Tonk: IJsheiligen Koop IJsheiligen »

De gekste plek van Nederland 2 – Jeroen van der Spek
Tuinder en schrijver Jeroen liet in zijn eerste boek ‘De gekste plek van Nederland’ al zien dat Nederland niet saai en aangeharkt is, maar juist rijk aan bizarre en bijzondere plekken Onlangs is deel 2 verschenen, want er blijken nog veel meer verrassende locaties in Nederland te zijn. Leuk om te lezen! En uitnodigend om direct op pad te gaan en de bijzondere locaties met eigen ogen te bekijken!

Boekcover Gekste plek van Nederland - Jeroen van der Spek Koop De gekste plek van Nederland 2 »

Goed volk – Teun van de Keuken
Amsterdam, eind jaren zeventig. Teuns ouders hebben het beste voor met de wereld. In zijn deels autobiografische romandebuut beschrijft Teun hoe hij zich door zijn jeugdjaren heensloeg: ‘Mijn ouders zaten in hun macrobiotische periode. En wij dus ook.’
De allesoverheersende linkse opvattingen van vooral zijn vader (cineast en fotograaf Johan van der Keuken) en in mindere mate van zijn moeder (geluidsvrouw Noshka van der Lely) maakte het er voor de jonge Teun niet makkelijk op. Even onbezorgd naar een voetbalwedstrijd kijken was er niet bij. Een bioscoopje pakken voor een lekkere commerciële film? Veel te plat. Lees verder in Trouw » 

Teun van de Keuken - Goed Volk (boekcover) Koop Goed Volk »

De laatste zomer van de club – Ellen Stoop
Sinds 2015 is Ellen fulltime kinderboekenschrijver en schrijfdocent. Inmiddels heeft ze al zes boeken op haar naam staan. Maak kennis met Ellen en haar boeken »

De hele zomer thuis. Kaat vindt het geen probleem. Zij vermaakt zich wel met David, Lin, Lena, Dickie, Ida en vooral… Arthur – niemand van hele club gaat dit jaar op vakantie. Thuisblijven betekent dicht bij Arthur zijn, dus wat Kaat betreft mag deze zomer heel lang duren.

Boekcover Laatste zomer van de club - Ellen Stoop Koop De laatste zomer van de club (kinderboek vanaf 10 jaar) »

Dagboeken van Jan Wolkers
Jan Wolkers en zijn vrouw Karina waren in de jaren zeventig trendsetters met hun tuin op Amstelglorie. Dagboek 1974 is een verslag van een jaar lang bevlogen tuinieren. Maar ook in andere boeken van zijn dagboekenreeks is terug te lezen dat Amstelglorie hem inspireerde. Lees de recensie van Dagboek 1974 in de Volkskrant »

Boekcover Dagboek 1974 - Jan Wolkers Koop Dagboek 1974 »

De Beethovenstraat van Frank van Kolfschoten
De Beethovenstraat, de belangrijkste winkelstraat in het Amsterdam-Zuid van Berlage, gaat door voor chic, maar achter de luxe etalages schuilt een tragische geschiedenis. Maak kennis met Frank en zijn boeken »

De Beethovenstraat boekcover  Koop De Beethovenstraat » 

De eerste keer dat ik mijn hoed verloor – Colette (vertaling van tuinster Kiki Coumans)
In haar zondoorschenen jeugd op het Franse platteland leerde Sidonie Gabrielle Colette (1879-1954) van haar moeder Sido de les die haar een schrijversleven lang te stade zou komen: zet je zintuigen open. Kijk hoe de wesp een stukje rauw vlees doorknipt met zijn kaken, ‘net een schaartje…’. Luister in de achtertuin naar het nieuws…
Lees de Volkskrant-recensie »

boek Colette Koop ‘De eerste keer dat ik mijn hoed verloor’ »

BLOGS
Tuinders Jitske en Marieke hebben beiden een blog waarop ze veel tuinverhalen en -tips plaatsen. Praktisch en leuk om te lezen!

blogs van tuinders

Lees over de belevenissen van Jitske op Jitstips »

Lees de Volkstuin-verhalen van Marieke »